pátek 9. ledna 2015

Hotel Horal ve Špindlerově mlýně - recenze

Týden před Vánoci až do Štědrého dne jsme odjeli na hory, přesněji do Špindlerova mlýna. Tentokrát jsme byli ubytovaní v hotelu Horal, o němž bude dnešní recenze. Do "Špindlu" jsme jeli autobusem už jste si to možná všimli - nemáme auto), která jede z Černého mostu v Praze a na místě jsme za 3 hodiny. Musím pochválit řidiče, protože udělal i v půlce 15 min. přestávku, což jsme hnedka využili na čůrání kluků ( kdo má malé děti chápe :-)).


My jsme z autobusového nádraží až do hotelu došli pěšky, ale jezdí tu bezplatný autobus prakticky až před hotel (ten jsme využili při odjezdu). Na recepci byli moc milí. I když jsme měli zarezervovaný dvoulůžkový pokoj s přistýlkou , připravili pro nás apartmán s manželskou postelí a rozloženým gaučem, kde spali kluci, která byl pěkně za rohem, takže i když jsme byli ještě vzhůru, měli tam kluci tmu s klid. Také hned při ubytování dostali každý jeden plyšový polštář s dětským motivem jako dárek. Obecně musím říct, že je hotel na děti dobře připraven.
Snídaně a večeře jsme měli formou bufetu, ale vzhledem k malému počtu hostů, jsme několik prvních dnů měli večeři v normální restauraci, kde jsme si mohli objednat cokoli z jídelního lístku. Obsluha byla velice ochotná, mají i jídelní lístek pro děti, ale udělají vám dětskou porci jakéhokoli jídla. Snídaně zůstala formou bufetu celou dobu. Narazili jsme sice na zkvašené kompotované třešně (bylo hned napraveno) a káva zrovna labužníky nenadchne, ale jinak musím říct, byl výběr přiměřený, a i přizpůsobený dětem. Výběr u bufetové večeře se zvyšoval s narůstajícím počtem hostů, takže 23.12. 2014 jsme opravdu nevěděli co si dát dřív :-).
Hotel prošel i naším mlékovým testem :-). Už v hotelu Clarion, kde jsme byli v létě, jsme potřebovali pro kluky mléko a nechtělo se nám kvůli chodit nakoupit do města tak jsme zašli na bar a tam nám bezevšeho dali krabici mléka.  Ne jinak tomu bylo i tady.
Co se týče vybavení samotného pokoje, bylo standardní, nic extra luxusního, což máte-li děti je spíše zdroj problémů, ale vše bylo čisté a v dobrém stavu.
V hotelu se nachází také bazén s vířivkou, kterou jsme měli v ceně a dále sauna, římská parní lázeň a relaxační místnost, za jejíž návštěvu se platí 150 kč za hodinu, což je podle mě dobrá cena. Sauna je klasická finská, je spíše menší, ale vzhledem k tomu, že jen málo kdy jsme se tady s někým potkali,  je její velikost dostatečná. Parní komoru jsme využili jen párkrát než se děti naučili chodit do finské sauny. V relaxační místnosti jsou vyhřívané lehátka a pak klasická dřevěná lehátka. Výhled je k nezaplacení :-). V bazénu  je studenější voda, hned na něj ovšem navazuje vířivka s teplou vodou, takže jsme to s dětmi střídali a moc se jim to líbilo.
V hotelu mají kromě venkovních hřišť, které jsme teď v zimě nevyužili i vnitřní hernu se dvěma skluzavkami a velkými kostkami, se kterými si kluci hráli nejradši. Mají tu celou řadu animačních programu, kam můžete "odložit" děti starší 3 let.


Celkově jsme tedy byli s hotelem velmi spokojeni. Pro rodiny s dětmi vřele doporučuji. A obecně všem, kteří chtějí před vánoci z toho shonu utéct a mít čas si odpočinout aby nebyli na Štědrý den uhonění, doporučuji takovýto "útěk" do hor. Bylo to bezva.


Pohádkový výhled z balkónu.

Žádné komentáře:

Okomentovat