Poslední době jsme "objevili" koření z Marks and Spencer. Začalo to skořicí.
Musím říct, že ten rozdíl oproti takové té klasické prodávané v sáčkách, to byl tak obrovský rozdíl, že jinou už asi používat nebudu. Pak jsme začali dokupovat i další koření. Kvalita prvotřídní, krásná vůně.... Takže pokud to nemáte do Marks and Spencer daleko doporučuji vyzkoušet alespoň tu skořici :-). Jinak co se druhů koření týče, používám takové ty běžné druhy, snad kromě graham masaly, kterou se teprve učím používat. Je hodně výrazná, ale moc dobrá.
Ještě tady máme vanilkový extrakt. Já mám vanilku hrozně ráda, má skutečně krásnou vůni. Používám i vanilkový lusk, nebo vanilkový cukr s vanilkou. Tenhle extrakt je ale hrozně fajn v tom, že ho jen přilejete do jakéhokoli krému, smetany... a máte lahůdku.
A ještě pár slov o tom čím sladím. Klasický bílý rafinovaný cukr se snažím používat minimálně. Sladím medem, javorovým sirupem, ovocem a pokud to jinak nejde tak hnědým cukrem. Zajímavé je, že pokud začnete méně sladit, brzy si na to vaše tělo přivykne a pak vám komerčně vyráběné sladkosti připadají neskutečně přeslazené. Takže když už jdeme něco koupit, koukáme na složení, a je to neuvěřitelné, ale natrefit v našich obchodech na sladkost, která nezačíná cukrem a neobsahuje rostlinné tuky je takřka nemožné.
Žádné komentáře:
Okomentovat