čtvrtek 11. prosince 2014

Dobrůtky pro mlsné jazýčky 4

Tak a je tu další vydání Dobrůtek. Zjistila jsem že hlavní omezující prvek mého focení dobrot je světlo. Když vyfotím jídlo při umělém osvětlení vypadá divně a toho denního svitu teď moc není tak se nám to smrskává jen na oběd a svačinu. Ale alespoň něco :-).
Tarhoňa a párečky. Tyhle párky jsem objevila v Kauflandu. Jako snad jediné neobsahují glutamát barviva a podobně a ještě jsou soleny mořskou solí. A jsou i chutné.


Obdoba salátu Caesar s trochou sýru Brie. lahůdka. Kluci mají nejradši ty houstičky :-)

Mrkvový salát s jablíčkem a meruňkou. Mrkvový salát dělám docela často. Když se do nastrouhané mrkve přidá nastrouhané jablko není ani potřeba přislazovat.

Vařené brambory od dědy s hráškem a šunkou. Taková rychlovka, ale moc dobrá. Navíc hrášek mají oba kluci fakt rádi takže se po něj jen zaprášilo.

Musli s banánem jogurtem, posypané sladovým práškem a pokapané medem...

Doma upečený celozrnný chleba ze směsy z Lidlu. Tuhle směs mam ráda, protože obsahuje fakt hodně "zrní" a taky skutečný žitný kvásek.

Domácí zmrzlina. V létě jsem si do mrazáku udělala rozmixované jahody. teď jsem vyndala přidala trochu cukru a smetanu a umixovala a vznikla vynikající jahodová zmrzka.

Těstoviny s vajíčkem a šunkou a k tomu kukuřice. Trochu divná kombinace, ale tedík tu kukuřici fakt rád :-)

Tentokrát jsem pekla perník se sušenými švestkami s čokoládovou polevou a posypaný mandlemi. K tomu marakuja. Objevili jsme jí nedávno a teď před vánoci se dá koupit i v normálním obchodě a je to fakt lahůdka. Doporučuji vyzkoušet.

Chleba ve vajíčku není zrovna moc zdravá záležitost, ale zase je to dobré využití okoralého chleba. S trochou šunky a rajčaty.

A naše oblíbené šunkové tousty s čedarem.




Další vydání Dobrůtek bude asi až po vánočních svátcích, protože před vánoci jedeme na hory a pak rovnou objedeme příbuzné, ale zato budou o to nabytější.
A přeji krásné a klidné prožití Vánočních svátků

Žádné komentáře:

Okomentovat